Inicio Ayudar Contactar
Estás en InicioEl gato en la calle Colonias Controladas › 11 de Abril 2015: Primera Jornada de Políticas Públicas de Protección Animal en Tarragona

11 de Abril 2015: Primera Jornada de Políticas Públicas de Protección Animal en Tarragona

11 de Abril 2015: Primera Jornada de Políticas Públicas de Protección Animal en Tarragona

Organiza:


* * *

Reportaje de la Jornada publicado en TarragonaDiari.cat el 12 de Abril de 2015:

Els partits polítics de Tarragona signen un acord pel benestar animal.

L'acord de PP, PSC, CiU, ERC, ICV-EUiA, Ciutadans i Reagrupament preveu la creació d'un registre de maltractadors animals o la convocatòria d'un concurs públic per gestionar la protectora.

Convocats per l'Associació de protecció Animal GAIA Tarragona al Museu Nacional d'Art Modern, tots els candidats dels grups polítics municipals van participar aquest dissabte d'un debat sobre polítiques públiques de protecció animal. PP, PSC, CiU, ERC, ICV-EUiA, Ciutadans i Reagrupament van signar un text que inclou diversos compromisos dur a terme a la ciutat la propera legislatura. L'acord preveu l'aprovació d'una ordenança municipal específica de benestar animal, la convocatòria d'un concurs públic per la correcta gestió de l'actual protectora d'animals, delimitar un espai en alguna platja de la ciutat on es permeti l'accés amb animals, o la creació d'un registre municipal de maltractadors d'animals.

La nova normativa municipal inclouria la gestió ètica dels gats urbans, la prohibició de venta ambulant d'animals a Tarragona i la reconversió de les parades que ho facin, i l'impuls d'un projecte de control ètic de la superpoblació de coloms basada en una planificació de la natalitat i la instal·lació de colomars ecològics, de manera que s'eviti la caça indiscriminada i posterior sacrifici dels coloms. 

Amb el registre de maltractadors es preveu establir protocols d'actuació en casos de maltractaments o abandonaments. També es crearia un grup especialitzat de la policia local per a la protecció animal. 

 

Tarragona, 12 d'Abril de 2015.

subir
Plataforma Gatera - NIF G64784499